Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Ενημέρωση για τη διαδικασία από τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Ενημέρωση για τη διαδικασία από τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητεί ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ

Ο Χρήστος Ράμμος απέστειλε επιστολή

Με έγγραφο του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος ζητεί να ενημερωθεί για τη διαδικασία, που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση αιτημάτων των πολιτών για τυχόν παρακολουθήσεις.

Ο κ. Ράμμος στο έγγραφο του, αφού σημειώνει ότι δεν είναι καταγεγραμμένες οι λεπτομέρειες εφαρμογής του νέου νόμου, ζητεί να ενημερωθεί από επίσημα χείλη για «όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της διαδικασίας».

Η αρμοδιότητα , πλέον, με το νέο νόμο περνά στα χέρια τριμελούς επιτροπής.

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται:

Δεδομένου ότι από την ως άνω διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της Α.Δ.Α.Ε. του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (Ε.Υ.Π. και Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την Α.Δ.Α.Ε. Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας.