Ανοιξιάτικος καιρός και πάλι με άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Δευτέρα

Ανοιξιάτικος καιρός και πάλι με άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Δευτέρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ

Με ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει και η επόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ από αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας, με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, αύριο Δευτέρα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και στην περιοχή του Καστελλόριζου πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Ήπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους-νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ήπείρου. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά την Παρασκευή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.