Σάκης Αρναούτογλου: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά η πρόγνωσή του

Για μία ακόμη πιο ζεστή εβδομάδα από την επόμενη Δευτέρα μας προετοιμάζει ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από την πρόβλεψή του για την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα παρουσιάση αισθητή άνοδο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όμως προς τα τέλη της, ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλλουν στη χώρα από τα βόρεια και ο υδράργυρος θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Πριν από την επόμενη εβδομάδα και για το Σαββατοκύριακο, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ότι θα κυλήσει με λίγες αραιές συννεφιές στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο όμως ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Πρόσκαιρες συννεφιές αναμένονται στην Αττική κυρίως στα βόρεια και αρκετή ηλιοφάνεια όμως από την αρχή της μέρας, η οποία θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο διάστημα του Σαββάτου. Από το απόγευμα και προς το βράδυ αναμένεται συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουν το πρωί αρκετή συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει στις νοτιότερες περιοχές της περιφέρειας. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει, με κάποια σύννεφα να επιμένουν μόνο στα ορεινά. Προς το βράδυ οι συννεφιές θα ξαναπυκνώσουν και στην Χαλκιδική δεν αποκλείεται να βρέξει ασθενώς και τοπικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.