Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Η πρόγνωση του καιρού για όλα τα γεωγραφικά τμήματα της χώρας

Την Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στη Χαλκιδική. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και κατά τόπους νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14 βαθμούς, στα Επτάνησα από 3 έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.