Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια σε 24 πόλεις της χώρας

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια σε 24 πόλεις της χώρας

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 63 υποθέσεις - Πάνω από τα 620.000 ευρώ το παράνομο περιουσιακό όφελος

Εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διάπραξη μεγάλου αριθμού κλοπών από σπίτια σε τουλάχιστον 24 πόλεις της χώρας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου.

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί σε περιοχές της Αττικής, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκη και της Λαμίας, συνολικά 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη 10 μελών της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 63 περιπτώσεις κλοπών, με το παράνομο περιουσιακό όφελος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης να ξεπερνά τις 620.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε, ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν από τον Ιούλιο του 2022 εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας 63 διακεκριμένες κλοπές από σπίτια σε 24 πόλεις, από όπου αφαίρεσαν συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει τη δράση της σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της προσποιούμενα τους πωλητές αντικειμένων πλησίαζαν τα σπίτια, ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας διαρρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές. Μετά τις κλοπές, οι συνεργοί τους, τους περίμεναν σε αυτοκίνητα διαφυγής, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των κατηγορουμένων στη Βέροια, την Ξάνθη και τη Λειβαδιά, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 6.500 ευρώ, τέσσερα αυτοκίνητα, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και ρολογιών, καθώς και τιμαλφή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.