Λένα Δροσάκη: Πώς αντέδρασε όταν τη ρώτησαν για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Λένα Δροσάκη: Πώς αντέδρασε όταν τη ρώτησαν για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Παλεύω όλη μου τη ζωή για την ισότητα»

Παρούσα στη μαραθώνια απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν χθες (9/1) η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, που έφτασε στο δικαστήριο κρατώντας από το χέρι την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Και οι τρεις τον είχαν καταγγείλει στο Σωματείο Ηθοποιών για ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Χθες το βράδυ, λίγο πριν την παράσταση «Photograph 51», έξι γυναίκες συζήτησαν επί σκηνής για τη θέση της γυναίκας σήμερα. Η Λένα Δροσάκη ήταν συγκινημένη τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης όσο και όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Η συζήτηση θα είναι για το αν η γυναίκα παλεύει και αντιμετωπίζει θέματα στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή. Αν αυτή η πάλη που έχει να αντιμετωπίσει η γυναίκα, αναρωτιέμαι τέτοιου είδους συζητήσεις γίνονται από τους άντρες; Παλεύω όλη μου τη ζωή για την ισότητα» είπε η Λένα Δροσάκη στους ρεπόρτερ. Όταν ρωτήθηκε για την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, η Λένα Δροσάκη, συγκινημένη, δεν ήθελε να πει κάτι.