Μαγιορκίνης: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό – Οι ιώσεις έχουν μπει σε κάθε σπίτι

Μαγιορκίνης: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό – Οι ιώσεις έχουν μπει σε κάθε σπίτι

«Είναι πολλοί οι ιοί της γρίπης και το εμβόλιο μέσα έχει πολλά στελέχη. Αυτή που μας απασχολεί κυρίως είναι η γρίπη Α»

«Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Απλώς αυτή την στιγμή είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σχετικά με τις ιώσεις και τον Covid-19 που έχει μολύνει μεγάλη μερίδα του κόσμου.

«Ο κορονοϊός είναι ένας επιπλέον ιός που θα τον έχουμε συνέχεια μαζί μας» συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε ότι δεν προβλέπεται εξαφάνισή του.

Mιλώντας για την έξαρση των ιώσεων ο βιοπαθολόγος και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ τόνισε ότι επειδή κυκλοφορούν φέτος πιο έντονα έχουν μπει σε κάθε σπίτι.

«Είναι πολλοί οι ιοί της γρίπης και το εμβόλιο μέσα έχει πολλά στελέχη. Αυτή που μας απασχολεί κυρίως είναι η γρίπη Α» είπε ο γιατρός. Σχολιάζοντας την εμφάνιση της μετάλλαξης kraken, που το όνομά της που παραπέμπει σε μυθικό θαλάσσιο τέρας και προκάλεσε τρόμο στον κόσμο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την επικινδυνότητά της ενώ δεν έχει καταγραφεί πίεση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

«Κάθε φορά που θα βγαίνει μια νέα μετάλλαξη θα ακούμε ότι ξεφεύγει από την ανοσία ή τον εμβολιασμό και ότι είναι το πιο μεταδοτικό στέλεχος μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε σαφή στοιχεία γι’ αυτά τα πράγματα», σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης