Καπραβέλος: Μπορεί να έχουμε και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα – Θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας

Καπραβέλος: Μπορεί να έχουμε και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα – Θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας

«Υπάρχει ένα ”κενό” ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης»

Ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για τις ιογενείς λοιμώξεις και την αύξηση των περιστατικών του κορωνοϊού που πιέζουν το εθνικό σύστημα υγείας.

«Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα».

«Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων», απάντησε ο κ. Καπραβέλος, όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα.

Αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων που έχει ξεσπάσει σχολίασε ο Νίκος Καπραβέλος ότι υπάρχει ένα ”κενό” ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς  λοιμώξεις που υπήρχαν.

«Θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων».