Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη που φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ

Προβλήματα έχουν προκαλέσει στα δρομολόγια των πλοίων οι θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστές παραμένουν επίσης η πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Σε ισχύ είναι και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Συγκεκριμένα:

Τρίτη (10-01-2023)

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
  • Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Την Τετάρτη (11-01-2023)

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα Ιόνιο.