Ρόδος: Το ζευγάρι που φιλοξενούσε του άρπαξε 50.000 ευρώ και έγινε «καπνός»

Ρόδος: Το ζευγάρι που φιλοξενούσε του άρπαξε 50.000 ευρώ και έγινε «καπνός»

Ο 41χρονος και η 27χρονη έφυγαν από το νησί για την Κω, όπου συνελήφθησαν πριν αναχωρήσουν για τον Πειραιά

Για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατηγορείται ζευγάρι από τις Σέρρες, το οποίο αφαίρεσε το ποσό των 50.000 ευρώ από επιχειρηματία της Ρόδου, που τους φιλοξενούσε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, ο 41χρονος και η 27χρονη μόλις πήραν τα χρήματα, έφυγαν από τη Ρόδο στην Κω, όπου και τελικά συνελήφθησαν, προτού προλάβουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Πειραιά. Το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2017 και οι δύο εμπλεκόμενοι πρόκειται να δικαστούν για αυτό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων αύριο 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας είχε παραχωρήσει στο ζευγάρι ένα δωμάτιο, που είχε εντός της επιχείρησής του και τους φιλοξενούσε σε αυτό. Το χρονικό διάστημα από τις 11:30 το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2017 έως τις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρα, το ζευγάρι κατηγορείται ότι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ που ο επιχειρηματίας είχε κρύψει μέσα στο δωμάτιο και συγκεκριμένα κάτω από το συρτάρι του κομοδίνου δίπλα από το κρεβάτι. Αφού οι δύο κατηγορούμενοι πήραν τα χρήματα, έφυγαν άμεσα από τη Ρόδο για την Κω και από εκεί είχαν εκδώσει εισιτήρια, για να αναχωρήσουν την ίδια ημέρα το βράδυ με το πλοίο για τον Πειραιά.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας είχε διαπιστώσει την κλοπή, ενημέρωσε την αστυνομία και τελικά ο 41χρονος με την 27χρονη δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, αφού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του νησιού. Μετά τη σύλληψή τους μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και τις 10 Ιουλίου 2017 δικάστηκαν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 41χρονο, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και στην 27χρονη ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου, το ζευγάρι έκανε έφεση.