Αλιάκμονας: «Ρωτάει αν το παιδί είναι ζωντανό» λέει ο δικηγόρος της 29χρονης που ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος της

Αλιάκμονας: «Ρωτάει αν το παιδί είναι ζωντανό» λέει ο δικηγόρος της 29χρονης που ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος της

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, που θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης

Η ομολογία της 29χρονης μητέρας ότι έριξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα, κατά τη διαδικασία αναπαράστασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (9/1), δεν έχει ολοκληρώσει το δράμα της συγκεκριμένης υπόθεσης

Η αναπαράσταση που πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα, ολοκληρώθηκε γύρω στις 11:30, διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά κι έγινε παρουσία αστυνομικών, που βιντεοσκοπούσαν τη διαδικασία. Στη συνέχεια η κατηγορούμενη να μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βέροιας από όπου στη συνέχεια θα την πάνε στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης, κατά την αναπαράσταση η μητέρα υπέδειξε το σημείο στο οποίο έριξε το βρέφος, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε να ρωτάει αν το βρέφος είναι ζωντανό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, κατά τη σημερινή αναπαράσταση δεν υπήρξε ομολογία πρόθεσης, αλλά τα όσα περιέγραψε πλησιάζουν πάρα πολύ στο αρχικό κατηγορητήριο. Δηλαδή ότι η ίδια έριξε το βρέφος στα παγωμένα νερά αλλά αρνείται το στοιχείο της πρόθεσης, χωρίς όμως να επικαλείται και την περίπτωση ατυχήματος.

«Η κατηγορούμενη ανακάλεσε κάθε προηγούμενη κατάθεσή της και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο το βρέφος βρέθηκε στο νερό. Ως προς την πράξη είναι όσα ακούγονται. Ως προς την ανθρωποκτόνο πρόθεσή της δεν την αποδέχθηκε ποτέ», δήλωσε ο δικηγόρος της και τόνισε ότι περιμένουν τα κρίσιμα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που θα βγουν αύριο.