Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Ανασφάλιστη δούλευε η καθαρίστρια που σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Ανασφάλιστη δούλευε η καθαρίστρια που σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο

Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας

Μια εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου, μητέρα δύο παιδιών, πήγε να βγάλει το μεροκάματο και έχασε τη ζωή της με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Ελάχιστα λεπτά πριν τις 7 το πρωί της Κυριακής στο 43ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στην περιοχή Κάτω Πιτσά η 45χρονη βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του απορριμματοφόρου στην ειδική θέση εργασίας του οχήματος.

Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 35χρονο έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και καρφώνεται στο βαρύ όχημα συνθλίβοντας τη γυναίκα.

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου εργάζονταν στο δήμο Ξυλοκάστρου ανασφάλιστοι.

Για το γεγονός ότι η γυναίκα δούλευε ανασφάλιστη μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νίκος Τράκας, ο πρόεδρος Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.: «Η γυναίκα και ο οδηγός ήταν ανασφάλιστοι. Είναι αυτό που έχουμε καταγγείλει όλο αυτό το διάστημα, ειδικά στην Περιφέρεια γίνονται πολλά τέτοια τραγικά γεγονότα και κανένας δεν πίστευε ότι θα γινόταν ένα ατύχημα και θα χαθεί μία ζωή. Από το καλοκαίρι έχουμε ζητήσει από το υπουργείο να κάνουμε μία κουβέντα, για να προστατευτεί αυτός ο δύσκολος χώρος».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ο Δήμαρχος κρύβεται και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. Επιπλέον, ο κ. Τράκας δήλωσε ότι ο δήμαρχος δεν έχει κάνει προσλήψεις και είναι απαράδεκτη η κατάσταση που υπάρχει.

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι υπάλληλοι απάντησε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει νόμος  και καλούμε το υπουργείο Εσωτερικών να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Οι υπάλληλοι πηγαίνουν με 5μηνα και 8μηνα γιατί δεν γίνονται προσλήψεις. Η καθαριότητα είναι μεγάλο βαρόμετρο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι στο κρατητήριο».