Συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Έβρο, Ροδόπη και Πιερία

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Έβρο, Ροδόπη και Πιερία

Είχαν σκοπό να τους προωθήσουν παράνομα στην ενδοχώρα

Συνελήφθησαν χθες το πρωί σε αγροτική οδό του Έβρου από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, την ώρα που είχαν επιβιβάσει σε ΙΧ αυτοκίνητο τρεις μετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, με σκοπό να τους προωθήσουν παράνομα στην ενδοχώρα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης έναν Έλληνα διακινητή, που μετέφερε σε ΙΧ φορτηγό όχημα δέκα μετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας συνέλαβαν αλλοδαπό, που όπως διαπιστώθηκε σε αστυνομικό έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, στο όχημα που οδηγούσε, μετέφερε πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης σε βάρος του ιδιοκτήτη του οχήματος, το οποίο και κατασχέθηκε.