Φρίκη στον Αλιάκμονα: «Είχαν 4 μήνες να πάνε κοινωνικοί λειτουργοί στο σπίτι της 29χρονης» λέει ο Δημήτρης Σούρας

Φρίκη στον Αλιάκμονα: «Είχαν 4 μήνες να πάνε κοινωνικοί λειτουργοί στο σπίτι της 29χρονης» λέει ο Δημήτρης Σούρας

«Αυτή η άρρωστη κάνοντας ένα παιδί, έκοψε τα φάρμακα, χειροτέρευσε και έφτασε εκεί που έφτασε»

Με την κοινωνία να είναι ακόμα σοκαρισμένη από την είδηση πως μια 29χρονη μητέρα φέρεται να πέταξε το μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα με αποτέλεσμα το 11 μηνών κοριτσάκι να βρει φριχτό θάνατο, ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας τοποθετήθηκε στο θέμα.

Λίγο πριν ανακοινωθεί πως προφυλακίστηκε η 29χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα μετά την απολογία της στον ανακριτή Βέροιας, ο Δημήτρης Σούρας μίλησε στο «TLive» του Alpha και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

«Ξέρετε τι μετράει; Ότι έχουμε μια άρρωστη η οποία μπαινόβγαινε στα ψυχιατρεία, με πολύ σεβασμό, αγάπη και φροντίδα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους αρρώστους. Αυτή η άρρωστη είχε συμπεριφορές που έδειχναν ότι είναι άρρωστη και γι’ αυτό είναι λάθος να την κρίνουμε για τις συμπεριφορές της. Και δυστυχώς αυτή η άρρωστη κάνοντας ένα παιδί, έκοψε τα φάρμακα, χειροτέρευσε και έφτασε εκεί που έφτασε. Και δεν υπήρξε κάποιος δίπλα της να τη βοηθήσει. Κοινωνικοί λειτουργοί είχαν να πάνε 4 μήνες στο σπίτι της. Αυτά είπε ο παππούς. Άρα λοιπόν δεν υπήρχε καμία παρακολούθηση» ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

«Τίθεται και ένα άλλο θέμα. Γιατί δεν δόθηκε μια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κανονική ούτως ώστε να δούμε αν μια γυναίκα με αυτή τη βαριά αρρώστια έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει ένα παιδί; Μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί και δεν είναι επικίνδυνη τόσο για το παιδί όσο και για τον εαυτό της;» πρόσθεσε στην συνέχεια ο ψυχολόγος.

«Έχουμε ένα παιδί 11 μηνών που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Έχουμε μια άρρωστη μητέρα που θα έπρεπε να σκεφτούμε αν μπορούμε να τη βοηθήσουμε να πάει λίγο καλύτερα στη ζωή της. Και οι άλλοι, ασχολούνται με το ποιος έχει αρμοδιότητα και ποιος έχει ευθύνη» τόνισε ο Δημήτρης Σούρας.

Όσον αφορά μαρτυρίες κατοίκων για σεξουαλικές εξάρσεις της 29χρονης, ο κ. Σούρας είπε πως είναι αποκύημα της ασθένειας.

 

Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας: «Η 29χρονη παρακολουθείται από τον Οκτώβριο του 2021»

Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή του Alpha και αναφέρθηκε στο θέμα της 29χρονης μητέρας.

«Η δημοτική υπηρεσία της Πρόνοιας δεν είναι επί παντός. Έχει ένα όριο. Της αυτοψίας, της καταγραφής του γεγονότος, προσωπική εισήγηση, και ενημέρωση μόνο στον εισαγγελέα. Γιατί κατ’ εντολή εισαγγελέα λειτουργούν. Παρακολουθείται η γυναίκα. Καταγράψτε το αυτό, από τον Οκτώβριο του 2021. Με εισαγγελική παραγγελία και ο εισαγγελέας έχει τις απαντήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.