Δεσμεύτηκαν πάνω από 5,5 τόνοι κρέατος μετά από ελέγχους την εορταστική περίοδο στην Αττική

Δεσμεύτηκαν πάνω από 5,5 τόνοι κρέατος μετά από ελέγχους την εορταστική περίοδο στην Αττική

Έλεγχοι της Περιφέρειας σε καταστήματα λιανικής πώλησης, λαϊκές αγορές, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις τροφίμων

Πάνω από πεντέμιση τόνοι κρέατος δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κατά τους υγειονομικούς ελέγχους στην εορταστική αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, το διάστημα από 11 έως 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.024 έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης, λαϊκές αγορές, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης, καθώς και 42 έλεγχοι στα σφαγεία. Από τους ελέγχους προέκυψαν 15 κατασχέσεις με τις οποίες δεσμεύτηκαν συνολικά 5.677 κιλά κρέατος και προϊόντα κρέατος, ενώ έγιναν 90 συστάσεις συμμόρφωσης.

Παράλληλα, σε αντίστοιχους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ελέγχθηκαν 1.566 επιχειρήσεις και έγιναν συστάσεις συμμόρφωσης σε 754, ενώ διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επιπλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες ήλεγξαν 1.249 επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 και έγιναν 68 συστάσεις, ενώ σε ελέγχους για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας έγιναν 70 συστάσεις συμμόρφωσης σε σύνολο 1.207 ελέγχων.