Τραγωδία στη Ρουμανία: «Δεν ήταν κουρασμένος» λέει για τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου ο δικηγόρος του

Τραγωδία στη Ρουμανία: «Δεν ήταν κουρασμένος» λέει για τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου ο δικηγόρος του

«Είναι πολύ προσεκτικός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι "βολίδας"»

Διευκρινίσεις για τον πελάτη του που οδηγούσε το μοιραίο λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μίλησε το πρωί της Τρίτης (27/12) ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Ματθαίου. «Είναι πολύ προσεκτικός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι "βολίδας". Οδηγεί πολύ αργά» τόνισε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού επεσήμανε «από το Σάββατο πρωί είναι ελεύθερος. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει».

Ο 52χρονος οδηγός μετά το συμβάν στο Βουκουρέστι έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στη Ρουμανία.

«Οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι. Μπήκε στο τιμόνι στη Θεσσαλονίκη 11 η ώρα νομίζω και έφτασε το μεσημέρι, της άλλης ημέρας στο Βουκουρέστι. Σταμάτησε στον δρόμο πολλές φορές» υποστήριξε ο κ. Ματθαίου.

Μιλώντας για το κρίσιμο δευτερόλεπτο που στοίχισε τη ζωή του 53χρονου από τη Λάρισα που ταξίδευε με τη σύζυγό του, υπογράμμισε ότι ο εντολέας του έπρεπε να πάρει μια απόφαση την τελευταία στιγμή και δυστυχώς πήρε αυτή που προκάλεσε τη σύγκρουση με την προειδοποιητική κολώνα της σήμανσης.

«Είχε GPS» πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου τονίζοντας όμως ότι δεν γνωρίζει αν το είχε ρυθμισμένο για χρήση ως ΙΧ ή ως λεωφορείο.