Πιερία: Νεκρός ανασύρθηκε ο ορειβάτης από την χαράδρα στον Όλυμπο

Πιερία: Νεκρός ανασύρθηκε ο ορειβάτης από την χαράδρα στον Όλυμπο

Τη σορό του άτυχου άνδρα παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma - Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΜΑΚ

Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στον Όλυμπο, όπου είχε πάει για πεζοπορία με φίλους του χθες ανήμερα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της «απογευματινές ώρες χθες, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022».

Φωτογραφία αρχείου

Παρακαλούμε περιμένετε ...