Φονικό τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ένας 55χρονος νεκρός και 13 τραυματίες – Επιβάτες του λεωφορείου επιστρέφουν στην Ελλάδα

Φονικό τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ένας 55χρονος νεκρός και 13 τραυματίες – Επιβάτες του λεωφορείου επιστρέφουν στην Ελλάδα

Αδερφή θύματος: Να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Ελλάδα η σορός του

Από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου με 47 επιβαίνοντες, το οποίο προσέκρουσε σε δοκό όταν παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι.

Ένας 55χρονος νεκρός και 13 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός του φονικού τροχαίου.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Οι 24 από τους 47 επιβαίνοντες ήταν από τη Λάρισα, οι 17 από τη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι από τον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε το λεωφορείο για την Ρουμανία. Ο 55χρονος που κατέληξε κατάγεται από τη Λάρισα.

Η γυναίκα του νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και η αδερφή του 53χρονου από τη Λάρισα που σκοτώθηκε στη Ρουμανία.

«Ο αδερφός μου “έφυγε”. Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδερφού μου», είπε αρχικά η κ. Βάσω Χλόψιου.

«Μας είπαν ότι θέλει πέντε με έξι ημέρες, για να έρθει στην Ελλάδα η σορός», πρόσθεσε.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Μίλησα και με τη νύφη μου» συμπλήρωσε, «και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της».

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δράμα, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε το ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε ο δήμος Λάρισας. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βοηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της» είπε.

Η κ. Χλόψιου ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου» είπε χαρακτηριστικά.