Ρόδος: Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών έθαβε κοκαΐνη και κάνναβη σε πάρκο

Ρόδος: Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών έθαβε κοκαΐνη και κάνναβη σε πάρκο

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί αλλοδαποί

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σπείρα αλλοδαπών, που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατοχής φυσιγγίων πυροβόλου όπλου. Επίσης, δύο από συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα. Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και επισταμένης διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο και διαμοίραζαν με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση πραγματοποίησαν στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αρχικά εντόπισαν το σημείο αποθήκευσης «καβάτζα» των ναρκωτικών, τα οποία ήταν θαμμένα σε πάρκο της Ρόδου. Στη συνέχεια προσήγαγαν τους δράστες και ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες τους. Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 212,5 γραμμάρια κοκαΐνη, 486,7 γραμμάρια κάνναβη, τρεις ζυγαριές ακριβείας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 10.000 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και 25 φυσίγγια κρότου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.