Νέες κινητοποιήσεις από την Τρίτη 27 Δεκαμβρίου προανήγγειλαν τα πληρώματα των ρυμουλκών

Νέες κινητοποιήσεις από την Τρίτη 27 Δεκαμβρίου προανήγγειλαν τα πληρώματα των ρυμουλκών

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού

Την κήρυξη δύο νέων 48ωρων απεργιών, από τα ξημερώματα της Τρίτης 27/12, προανήγγειλε, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τις δύο εργοδοτικές οργανώσεις την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις βάσει πραγματικών συνθηκών στο πλαίσιο του πληθωρισμού, ενώ για το θέμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αύριο στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Μετά την τελευταία συνάντηση με την εργοδοσία, με τη θέση της για μηδαμινές αυξήσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες συνθήκες, προχωράμε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στο μόνο μέτρο πίεσης που μας έχει απομείνει, αυτό της απεργιακής κινητοποίησης την οποία είχαμε αναστείλει» τονίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων.

Προσθέτει εξάλλου, ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εμπλεκόμενους η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών είναι έτοιμη για νέο διάλογο και για εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το περασμένο Σάββατο 17/12 η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών είχε αναστείλει τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις προσερχόμενη σε διάλογο με τους πλοιοκτήτες.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση είχε εκφράσει φόβους ότι μία ενδεχόμενη κινητοποίηση των ρυμουλκών εν μέσω εορταστικής περιόδου θα εγκλώβιζε εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια με ευπαθή προϊόντα στους εμπορικούς λιμένες της χώρας και είχε ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας.