Ποιοι είναι οι χειρότεροι συνάδελφοι για να δουλεύεις μαζί τους τα Χριστούγεννα

Ποιοι είναι οι χειρότεροι συνάδελφοι για να δουλεύεις μαζί τους τα Χριστούγεννα

Nομίζεις πως είσαι υπόδειγμα συναδέλφου;

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και μαζί τους, και οι χειρότεροι συνάδελφοι που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το να δουλεύεις τέτοιες μέρες.

Κι ενώ πολλοί βγαίνουν σε άδεια, υπάρχουν κι εκείνοι που αναγκαστικά μένουν πίσω και πρέπει να υποστούν κάποιους τύπους προσωπικοτήτων για να κυλήσει (όσο γίνεται πιο υποφερτά) μία ακόμη μέρα στη δουλειά. Οι συνάδελφοι αυτοί κινούνται ανάμεσά σου, σου ρουφάνε όλη την ενέργεια και με τη συμπεριφορά και τα λόγια τους, σε κάνουν να θες να κρυφτείς κάτω από την καρέκλα του γραφείου σου για να τους αποφύγεις.

Είναι όμως εκεί, ακριβώς μπροστά σου και ζητούν την αποδοχή σου:

1. Θέλουν να σε βλέπουν (συνέχεια) σε xmas mood

Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να είσαι χαρούμενος και σε ευφορία λόγω γιορτών, ανεξάρτητα από ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου. Επιβάλλουν τη χαρά (που δεν νιώθεις) και σε πιέζουν να συμμετάσχεις σε διάφορες μικροδράσεις. «Είναι Χριστούγεννα, γιατί δεν χαίρεσαι;», αυτή είναι μια φράση που βγαίνει συχνά από το στόμα τους και σε κάνει να μισείς κι άλλο το γιορτινό κλίμα που στήνεται με το ζόρι στο γραφείο.

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μαγικά για κάποιους ανθρώπους, ενώ για κάποιους άλλους όχι. Όπως και αν είναι αυτή η περίοδος για εσένα μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει πώς θα έπρεπε να είναι αυτές οι μέρες.

2. Υποστηρίζουν ότι οι singles δεν έχουν ανάγκη από διακοπές

Οι συνάδελφοι, που έχουν άποψη για το ποιος χρειάζεται και ποιος όχι να πάρει άδεια, είναι ανάμεσα στους πιο δυσάρεστους. Αυτοί οι τύποι θεωρούν ότι οι singles και όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν έχουν την ίδια ανάγκη για ξεκούραση και χαλάρωση με τους υπόλοιπους και όχι μόνο το πιστεύουν αλλά και το εκφράζουν.

3. Πιέζουν για deadlines μες στον Δεκέμβρη

Δεν σέβονται καθόλου το γεγονός ότι η παραγωγικότητα πέφτει απότομα τέτοιες μέρες και σε πιέζουν για υψηλές επιδόσεις. Πιέζουν για deadlines ακόμη κι αν δεν είναι δική τους αρμοδιότητα και ζητούν τα πάντα λίγο πριν φύγει ο χρόνος.

4. Περιμένουν να δουλεύεις σκληρά και στην άδειά σου

Είναι συνήθως τα πιο υψηλά στελέχη και περιμένουν να δουλεύεις (με ζήλο) και στην άδειά σου. Δεν δέχονται να μην απαντάς σε mail και τηλέφωνα και βρίσκουν κάθε αφορμή για να σε ενοχλούν τις μέρες που λείπεις. Ακόμη και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, πρέπει να δείχνεις ότι είσαι εκεί γι' αυτούς και ό,τι παράλογο ζητήσουν.

Αν νομίζεις λοιπόν, πως είσαι υπόδειγμα συναδέλφου, τσέκαρε την παραπάνω λίστα και μετά τσέκαρε (αν χρειάζεται) τη συμπεριφορά σου.