Κούγιας για το ότι αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά: «Οι δικαστές δεν εκβιάζονται»

Κούγιας για το ότι αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά: «Οι δικαστές δεν εκβιάζονται»

Το σχόλιο του ποινικολόγου μετά την απόφαση από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για δικαίωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στην αιματηρή καταδίωξη της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του πως οι δικαστές δεν εκβιάζονται, ούτε και φοβούνται

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, Αλέξης Κούγιας, επελέγη από την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αλλά και από τον ίδιο τον κύριο κατηγορούμενο και την οικογένειά του, ώστε να τον υπερασπιστεί, κατά την απολογία του, ενώπιον του Α’ Τακτικού Ανακριτού Θεσσαλονίκης, κ. Γόγαλη.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου υπήρξε διαφωνία μεταξύ του κ. Ανακριτού, ο οποίος γνωμοδότησε ότι ο κύριος κατηγορούμενος, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα και του κ. Εισαγγελέως, ο οποίος γνωμοδότησε ότι πρέπει να οδηγηθεί προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.

Σήμερα, το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ορθή είναι η γνωμοδότηση του Ανακριτού, κ. Γόγαλη και όχι αυτή του Αντιεισαγγελέως, κ. Μητσιόπουλου και παμψηφεί άφησε ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, μέχρις ότου αποφασισθεί το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα απαλλαγεί με βούλευμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από Δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κυρίου κατηγορουμένου, τους οποίους το δικηγορικό μας γραφείο διετύπωσε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Με την απόφασή του αυτή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι οι Τακτικοί Δικαστές δεν λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και υπό το κράτος εκβιασμών κακοποιών, οι οποίοι απαιτούσαν την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε εκβιαστικές – εγκληματικές συμπεριφορές».