Ένταση και 25 προσαγωγές έξω από την ΑΣΟΕΕ και την Νομική Σχολή

Ένταση και 25 προσαγωγές έξω από την ΑΣΟΕΕ και την Νομική Σχολή

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση σχετικά με την ένταση που επικράτησε το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τη Νομική Σχολή Αθηνών, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι προσήχθησαν 25 άτομα.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Στις 12:00, μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων με σκοπό την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα, στην οδό Σόλωνος, 25 άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, την ίδια περίπου ώρα, άλλη ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων και τοποθέτησε κάδους και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, στα οποία έβαλαν φωτιά, διακόπτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών με ρίψεις φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των αναγκαίων μέσων και η προαναφερόμενη ομάδα εισήλθε εντός του Πανεπιστημίου. Το οδόστρωμα καθαρίστηκε από τα αντικείμενα και η οδός Πατησίων αποδόθηκε στην κυκλοφορία».