Ηράκλειο: Παραδόθηκαν και απολογούνται τα δύο αδέλφια για το αιματηρό επεισόδιο στο Αντισκάρι

Ηράκλειο: Παραδόθηκαν και απολογούνται τα δύο αδέλφια για το αιματηρό επεισόδιο στο Αντισκάρι

Ο 30χρονος και ο 32χρονος που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας είχαν εξαφανιστεί μετά το περιστατικό την 1η Δεκεμβρίου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν σήμερα τα δύο κατηγορούμενα αδέλφια για το αιματηρό περιστατικό στο Αντισκάρι την 1η Δεκεμβρίου, όπου τραυματίστηκε έπειτα από πυροβολισμούς ένας 20χρονος, προκειμένου να παραδοθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, τα δύο αδέλφια που φέρεται να πυροβόλησαν τον 20χρονο και να καυγάδισαν με τον πατέρα του, πέρασαν λίγο μετά τις 11:00 την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου. Ήδη σε βάρος τους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τα δύο αδέλφια αναμένεται να απολογηθούν, για τα όσα κατηγορούνται και θα δώσουν την δική τους εκδοχή για το αιματηρό περιστατικό. Ο 30χρονος και ο 32χρονος είχαν έρθει πριν λίγα 24ωρα σε συνεννόηση με τις αρχές μέσω της δικηγόρου τους, λέγοντας πως έχουν πρόθεση να παραδοθούν.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η δικηγόρος των δύο αδελφών, Θεονύμφη Μπέρκη, οι εντολείς της θα παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το επεισόδιο, οι οποίες όπως ισχυρίζεται "απέχουν παρασάγκας από τα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, από την πλευρά του τραυματία". Όπως ανέφερε, σε βάρος των εντολέων της υπήρξε απειλή κατά της ζωής με όπλο, η οποία προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Η εκδοχή του 20χρονου τραυματία και του πατέρα του ωστόσο ήταν διαφορετική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικογένειες είχαν κτηματικές διαφορές, αλλά και δεσμούς, καθώς ο 45χρονος έχει βαφτίσει τον 30χρονο βασικό κατηγορούμενο. Την επίμαχη μέρα, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η πλευρά του θύματος, υπήρξε διαπληκτισμός. Ακολούθως ο 30χρονος από τα δύο αδέλφια επιχείρησε να χτυπήσει με το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητό του τον 45χρονο και τον γιο του, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια ο 32χρονος φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του τον 20χρονο και ο μικρότερος από τους δύο αδερφούς πυροβόλησε προς το μέρος του. Από τα πυρά τραυματίστηκε στο χέρι ο 20χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Υπενθυμίζεται, ότι ο μεγαλύτερος από τους δύο αδελφούς αποφυλακίστηκε πριν από λίγο καιρό, καθώς είχε καταδικαστεί για την υπόθεση του φόνου με μαγκούρες του Κώστα Προβιδάκη τον Μάρτιο του 2014 στο Αντισκάρι.