Επεισόδια και συλλήψεις Ρομά σε Σπάτα και Κόρινθο για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και συλλήψεις Ρομά σε Σπάτα και Κόρινθο για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στο Αστυνομικό Τμήμα Σπατών-Αρτέμιδος - Συνολικά συνελήφθησαν 9 άτομα

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην κοινότητα των Ρομά, με καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οδοφράγματα και φωτιές, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Νέα ένταση υπήρξε το βράδυ της Παρασκευής στα Σπάτα, όπου ομάδα Ρομά κινήθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας και άρχισε να πετά μπουκάλια και πέτρες εξυβρίζοντάς τους αστυνομικούς. Παράλληλα, επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο, αλλά οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και συνέλαβαν πέντε εξ αυτών. Τέσσερα άτομα διέφυγαν με το όχημά τους, με το οποίο επιχείρησαν να τραυματίσουν τον σκοπό. Λίγο αργότερα, ακόμα ένας Ρομά βρέθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, συνεχίζοντας την επίθεση πριν συλληφθεί και αυτός.

Στην περιοχή της Κορίνθου προσήχθησαν πέντε Ρομά, από τους οποίους οι τρεις συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, των φθορών ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι συλληφθέντες είχαν ανάψει χθες το βράδυ φωτιές στη νέα εθνική οδό Αθηνών–Πατρών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, στα οποία επιπλέον έριξαν πέτρες προκαλώντας φθορές τόσο σε αυτά, όσο και στο οδόστρωμα. Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και λοιπών συμμετεχόντων.