Τραγωδία στις Σέρρες: Με ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και κλιματιστικά θα επαναλειτουργήσει το σχολείο

Τραγωδία στις Σέρρες: Με ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και κλιματιστικά θα επαναλειτουργήσει το σχολείο

Σε σοκ βρίσκεται ακόμα η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα από την έκρηξη που προκάλεσε τον θάντο 11χρονου μαθητή

Με ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και κλιματιστικά για την θέρμανση θα επαναλειτουργήσει μετά την τραγωδία με τον θανάσιμο τραυματισμό από την έκρηξη λέβητα του 11χρονου μαθητή θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίουτο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Οι Tεχνικές Yπηρεσίες του Δήμου Σερρών πραγματοποιούν από το πρωί εργασίες τοποθέτησης κλιματιστικών σε κάθε αίθουσα, καθώς απαιτείται προσωρινή θέρμανση. Επιπλέον, σε κάθε αίθουσα του σχολείου εκτός από τον δάσκαλο, κατά την ώρα του μαθήματος θα παραβρίσκεται και ψυχολόγος, ενώ η ψυχολογική υποστήριξη θα αφορά τόσο τον διευθυντή και τους δασκάλους, όσο και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, με τους οποίους οι ψυχολόγοι θα πραγματοποιούν τακτικές συνεδρίες.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι εκδήλωση από μαθητές και γονείς από όλα τα σχολεία των Σερρών, αλλά και το Πανεπιστήμιο, ώστε να εκφράσουν την λύπη και συμπαράσταση τους στους γονείς του αδικοχαμένου 11χρονου Βασίλη. Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε η οργισμένη ανακοίνωση των γονέων, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι είναι υπεύθυνοι για τον χαμό τους γιού τους.