Τραγωδία στις Σέρρες: Επαναλειτουργεί από Δευτέρα το 9ο Δημοτικό σχολείο με την παρουσία ψυχολόγου σε κάθε τάξη

Τραγωδία στις Σέρρες: Επαναλειτουργεί από Δευτέρα το 9ο Δημοτικό σχολείο με την παρουσία ψυχολόγου σε κάθε τάξη

Το ανακοίνωσε ο Δήμος και θα υπάρχει ένα προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού στις αίθουσες

Από την επόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, στο οποίο έχασε τη ζωή του από τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο ο 11χρονος μαθητής, ανακοίνωσε ο Δήμος της πόλης.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».

Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και τη συνδρομή του Δήμου Σερρών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ψυχολόγων του κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών αποφασίσθηκε να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα του σχολείου, εκτός από τον δάσκαλο που θα έχει την πρώτη επαφή με τους μαθητές, κι ένας ψυχολόγος ενώ στη διάθεση των οικογενειών θα βρίσκονται οι ψυχολόγοι του Δήμου Σερρών, μετέδωσε η ΕΡΤ. Για την προσωρινή θέρμανση θα τοποθετηθούν κλιματιστικά σε κάθε αίθουσα.