Πυροβολισμοί σε 16χρονο Ρομά: Νύχτα έντασης σε Δυτ. Αττική και άλλες πόλεις – Συνεχίζει να καίει η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Πυροβολισμοί σε 16χρονο Ρομά: Νύχτα έντασης σε Δυτ. Αττική και άλλες πόλεις – Συνεχίζει να καίει η φωτιά στον Ασπρόπυργο

‘Αγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω

Επεισόδια σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ομάδες Ρομά να στήνουν οδοφράγματα, να πυρπολούν οχήματα και καταστήματα και να προκαλούν φθορές με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη.

Στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, για περισσότερες από 10 ώρες συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης (7/12) σε δύο αποθήκες και χώρους εμπορίας ελαστικών.

Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα στην περιφερειακή Αιγάλεω, στο ύψος Σκαραμαγκά, τελευταία έξοδος στη Λ. Νάτο στην Αττική Οδό.

Νέο μπλόκο επιχείρησε να στήσει ομάδα Ρομά, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων.

Στα Μέγαρα, λόγω των επεισοδίων διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων.

Στη Χαλκηδόνα, ομάδες Ρομά έστησαν οδοφράγματα με αποτέλεσμα να κλείσει η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, σημειώθηκαν επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο.