Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών οι 80 λογαριασμοί με τα 15 εκατ. ευρώ

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών οι 80 λογαριασμοί με τα 15 εκατ. ευρώ

Στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη τραπεζική θυρίδα στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου στη Χίο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στο οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου», που ερευνούν οι Αρχές μετά τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για την ροή χρήματος και την οικονομική διαχείριση της ΜΚΟ.

Μία ακόμα θυρίδα σε τράπεζα στη Χίο, η οποία είναι καταχωρημένη στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου, θα ερευνήσουν αύριο Πέμπτη τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν. Μπορεί μέσα από τους ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικές θυρίδες τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να έχουν εντοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο εικάζεται, ότι δεν έχουν βρεθεί όλα τα μετρητά, που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Πέρα από τους 80 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν βρεθεί στην κατοχή της «Κιβωτού του Κόσμου», το ζητούμενο που προκύπτει από τον οικονομικό έλεγχο, είναι πώς έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ και γιατί δεν έχουν επενδυθεί για τις ανάγκες της δομής ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την θυρίδα στην Χίο, δεν αναμένεται να βρεθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά μπορεί τα εν λόγο χρηματικά ποσά να αφορούν κάποιες προσωπικές και παροδικές συναλλαγές των εμπλεκόμενων προσώπων.