Τραγωδία στις Σέρρες: «Αν περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά η πόρτα, το παιδί θα σωνόταν» λέει ο θείος του

Τραγωδία στις Σέρρες: «Αν περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά η πόρτα, το παιδί θα σωνόταν» λέει ο θείος του

«Να μην πάει τσάμπα ο χαμός του»

Δύσκολες στιγμές βιώνουν οι γονείς του 11χρονου Βασίλη που βρήκε τραγικό θάνατο όταν έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου και έπεσε η πόρτα πάνω του. Ο θείος του αναφέρει ότι αν η πόρτα είχε περάσει 3 εκατοστά πιο ψηλά, τώρα ο Βασίλης θα ζούσε.

«Είναι δύσκολα ακόμα, οι γονείς δεν μπορούν αυτή τη στιγμή, δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσουν, ούτε να πουν κάτι. Ήταν ακαριαίο. Για 3 και 5 εκατοστά είπαν ότι αν περνούσε η πόρτα από πάνω δεν θα γινόταν τίποτα. Δηλαδή η πόρτα έσκασε από την έκρηξη, η πόρτα χτύπησε απέναντι στο ντουβάρι και από το ντουβάρι πήγε και χτύπησε τα παιδιά. Η πόρτα εκσφενδονίστηκε, χτυπάει απέναντι στον τοίχο και από τον τοίχο πηγαίνει πάνω στα παιδιά. Η πόρτα χτύπησε τα παιδιά. Λίγο πιο ψηλά να περνούσε η πόρτα δεν θα τον έβρισκε στο κεφάλι και θα ζούσε. Είχε ένα αδερφάκι 7 χρονών, μικρό κοριτσάκι. Στο σχολείο ήτανε… Την ώρα που τον έπαιρνε το ασθενοφόρο το έβλεπε το αδερφάκι. Απλά δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Γιατί ακόμη και η μαμά που πήγε στο σχολείο δεν της λέγανε ότι ήταν νεκρό το παιδί» είπε στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο θείος του παιδιού τονίζει ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. «Ευθύνες έχουν όλοι, θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε οποιονδήποτε έχει ευθύνη. Ο χαμός ενός παιδιού να μην πάει τσάμπα. Πρέπει το κράτος  να ξέρει ότι ο κόσμος που στέλνει τα παιδιά στο σχολείο είναι ένας χώρος ασφαλής, υπάρχει ασφάλεια. Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Δεν μπορεί να στερείς ένα παιδί από μια οικογένεια γιατί δεν τηρείς τους κανόνες ασφαλείας. Τώρα φταίνε οι υπηρεσίες του δήμου; Φταίνε οι τεχνικοί; Φταίει το σχολείο; Όλοι φταίνε. Αλλά ας εξεταστεί η υπόθεση να δούμε ποιος φταίει στην τελική. Ξεκίνησαν οι συλλήψεις, να δούμε τι θα γίνει» ανέφερε.