Τραγωδία στις Σέρρες: «Όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» λέει ο θείος του 11χρονου

Τραγωδία στις Σέρρες: «Όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» λέει ο θείος του 11χρονου

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον», είπε και εξήγησε γιατί βγήκε ο ίδιος να μιλήσει

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και σπαραγμού αποχαιρέτησαν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμμαθητές τον 11χρονο στην κηδεία που έγινε στις Σέρρες, έπειτα από τον θάνατό στην έκρηξη του λέβητα στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο θείος του 11χρονου Βασίλη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του χθες.

«Βγήκα μπροστά να μιλήσω αυτή τη δύσκολη ώρα, για να μείνει η οικογένεια ήσυχη και προστατευμένη» είπε ο κ. Θεόδωρος Κάντας, θείος του 11χρονου. «Η οικογένεια θέλει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για να διορθωθεί αυτό το ανασφαλές περιβάλλον» σημείωσε «δεν μπορεί τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να μην νιώθουν οι γονείς τους ότι είναι ασφαλή».

«Από εκεί και πέρα όσες συλλήψεις και να γίνουν το παιδί δεν γυρίζει πίσω» είπε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση ενώ μετέφερε τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας χθες, όταν πληροφορήθηκαν για το δυστύχημα στο σχολείο στο Σέρρες.

Όταν του μεταφέρθηκε πως έγιναν οι πρώτες συλλήψεις του ηλεκτρολόγου και του εργολάβου του έργου στο λεβητοστάσιο και κατά πόσο αυτό αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια η αντίδραση του κ. Κάντα ήταν πως «Ακόμη είναι νωρίς. Η δικαίωση θα έρθει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.»

Όπως συμπλήρωσε οι πραγματογνώμονες θα κρίνουν εάν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας. Θα πρέπει να μην πάει τσάμπα ο θάνατος ενός παιδιού»

Όσο για το κατά πόσο έχει ενοχληθεί από το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ του δημάρχου και του διευθυντή του σχολείου, απάντησε πως «σίγουρα ενοχληθήκαμε. Ας μείνει η οικογένεια μακρυά από αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».