Αργυρούπολη: «Λήστευα τις τράπεζες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα» είπε ο ληστής συνταγματάρχης

Αργυρούπολη: «Λήστευα τις τράπεζες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα» είπε ο ληστής συνταγματάρχης

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 53χρονος στρατιωτικός που συνελήφθη για ληστεία με χειροβομβίδα

Οικονομικά προβλήματα προφασίστηκε ο συνταγματάρχης που το πρωί λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας στην Λεωφόρο Γερουλάνου στην Αργυρούπολη.

«Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω κανένα κακό. Λήστευα τις τράπεζες, γιατί είχα οικονομικά προβλήματα» φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας λίγο μετά τη σύλληψή του. Μάλιστα, ο στρατιωτικός εν ενεργεία περιέγραψε και τη μέθοδο που ακολουθούσε. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, πάρκαρε το αυτοκίνητο του λίγα τετράγωνα μακριά από το υποκατάστημα της τράπεζας, ώστε να μπορεί να διαφύγει. Ο 53χρονος στρατιωτικός έχει ληστέψει επιβεβαιωμένα δύο τραπεζικά υποκαταστήματα σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας, καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ, με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν, πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει, δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.

Πάντως, όταν του γνωστοποιήθηκε από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.