Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 28χρονος για το αιματηρό επεισόδιο στον Κατσαμπά

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 28χρονος για το αιματηρό επεισόδιο στον Κατσαμπά

Ο δράστης υποστήριξε ότι είχε το όπλο για να ρίξει... μπαλωθιές σε γάμο και ότι ήθελε μόνο να εκφοβίζει τον 27χρονο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 28χρονος από το Ηράκλειο, που τα ξημερώματα του Σαββάτου πυροβόλησε τρεις φορές έναν 27χρονο, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές και ενώ αυτός βρισκόταν έξω από ψητοπωλείο σε κεντρικό δρόμο του Κατσαμπά.

Στην απολογία του ο φερόμενος ως δράστης, που αντιμετώπισε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ανέφερε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δράση, αλλά ότι ήθελε απλώς να εκφοβίσει τον 27χρονο. Μάλιστα, δικαιολόγησε το γεγονός ότι έφερε όπλο, λέγοντας ότι επέστρεφε από το γάμο της αδερφής του και το είχε μαζί του για να παίζει μπαλωθιές. Ο 28χρονος ανέφερε επίσης, ότι στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε και από όπου πυροβόλησε τον 27χρονο, δεν ήταν μόνος. Μαζί του ήταν η σύζυγός του και ένας φίλος του, ενώ ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Στο μεταξύ, μια από τις τρεις σφαίρες που έριξε ο 28χρονος, διαπέρασε το γόνατο του 27χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, ενώ μια άλλη σφαίρα καρφώθηκε σε φράκτη παρακείμενου πάρκου.