Νεφώσεις και τοπικές βροχές αύριο Δευτέρα – Άστατος καιρός όλη την εβδομάδα

Νεφώσεις και τοπικές βροχές αύριο Δευτέρα – Άστατος καιρός όλη την εβδομάδα

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από την Τετάρτη ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια τμήματα και πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και στα βορειοδυτικά ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16-18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεις 3-4 και ενδεχομένως τοπικά στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ 06-12-2022

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 12 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-12-2022

Στο Ιόνιο, τη νότια ηπειρωτική χώρα, τις δυτικές Kυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολοικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 08-12-2022

Στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-12-2022

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.