Τρίκαλα: Ιερέας έκανε «μαϊμού» έρανο υπέρ αναξιοπαθούντα – Στην κατοχή του βρέθηκαν 20.000 ευρώ

Τρίκαλα: Ιερέας έκανε «μαϊμού» έρανο υπέρ αναξιοπαθούντα – Στην κατοχή του βρέθηκαν 20.000 ευρώ

Κατηγορείται για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών

Δικογραφία σε βάρος ιερέα για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του δράστη πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιστοσελίδες, που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση ημεδαπού, λόγω προβλημάτων υγείας και δυσχερειών του, με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον δράστη και ο άλλος με δικαιούχο τον ημεδαπό που αφορούσε ο έρανος. Όπως εξακριβώθηκε, ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του ατόμου για τον οποίο πραγματοποιούνταν ο έρανος και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα, από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) κ.α.). Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...