Ειδικό Δικαστήριο: «Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά», είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: «Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά», είπε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Όλος ο διάλογος με τον Κυριάκο Τόμπρα και τις ερωτήσεις που έκανε ο επιχειρηματίας στον οικονομολόγο κατά την διάρκεια της κατάθεσής του

Για «μια ιδιωτική διαφορά» στην οποία «υπεισήλθε η τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση» με αποτέλεσμα «να επιχειρήσουν να εργαλειοποιήσουν τη δικαιοσύνη για πολιτικούς λόγους» έκανε λόγο ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας καταθέτοντας, για δεύτερη μέρα, στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζονται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις για το παρασκήνιο των ημερών που προηγήθηκε του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 επαναλαμβάνοντας πως ο επιχειρηματίας του είχε πει πως είχε επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. «Εγώ δεν τον είδα να περνά το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως βεβαιώθηκε για τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία όταν είδε τα μηνύματα οικειότητας που αντάλλασε με τον πρώην υπουργό.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που εμπλέκεται στα μέσα ενημέρωσης με συγκεκριμένη αποστολή. Από τον ίδιο ξέρω ότι του επιβλήθηκε. Την αλήθεια την ξέρει μόνο ο ίδιος» τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε πως «όταν ξεκίνησε να τρώει λάσπη ο Καλογρίτσας δεν στηρίχτηκε από την κυβέρνηση.

«Έμεινε παντελώς αστήρικτος σε επίπεδο πολιτικό και επικοινωνιακό» κατέθεσε και σημείωσε ότι «Η CCC ήθελε ένα χατηράκι, μια τροπολογία. Ήταν ήδη γραμμένη και έψαχνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την περάσουν. Τα επιχειρηματικά σπίτια ενοχλήθηκαν που ήθελε η CCC να μπει στο μεδούλι της αγοράς, τα κανάλια».

Πρόεδρος: Μας ενδιαφέρει αν ο Παππάς καθοδηγούσε τον Καλογρίτσα και αν του υποδεικνύει τι να κάνει και ο ίδιος ως κατευθυνόμενος σε αυτό το εγχείρημα. Έπαιξε αυτόν τον ρόλο και ο Παππάς παρενέβη το νόμο που είχε ψηφίσει ώστε ένα κανάλι να εξυπηρετούσε την κυβέρνηση; Περιγράφετε μια κυβέρνηση δια Παππά που πείθει και κατευθύνει τον Καλογρίτσα να κάνει ότι έκανε ...

Μάρτυρας: Δεν είναι αυτό που εγώ πιστεύω αλλά αυτό που πίστευε και διαλαλούσε ο Καλογρίτσας. Αλλά από το αποτέλεσμα φαίνεται πως η κυβέρνηση τον κορόιδευε το Καλογρίτσα .Εκείνος αυτό πίστευε γιατί είναι ταγμένος στο σύστημα της Αριστεράς. Και να υπήρχε στην άκρη του μυαλού της κυβέρνηση αυτό το σενάριο έκαναν πίσω γιατί ήταν ανίκανοι να διαχειριστούν την εξουσία.

Πρόεδρος: Το εγχείρημα αυτό ήταν του Πάπα και του Καλογρίτσα;

Μάρτυρας: Η κυβέρνηση έβαλε τον Καλογρίτσα ή ο Καλογρίτσας επεδίωξε να μπει σε αυτό; Εγώ ξέρω από τον ίδιο ότι εκμεταλλεύτηκαν το αριστερό του μητρώο και το γεγονός ότι είναι οικοπεδούχος στην πολυκατοικία της αριστεράς. Αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση ότι γνωρίζοντας πως λειτουργεί η αριστερά μήπως τον εκμεταλλεύτηκαν με άλλο σκοπό για να μην κάνουν κανάλι αλλά να περάσουν στην ιστορία ότι έβαλαν τάξη στους τζαμπατζήδες των καναλιών .

Σύμφωνα με το μάρτυρα, με εντολή του Νίκου Παππά ο επιχειρηματίας, «ο οποίος απέβλεπε να γίνει ο Μπόμπολας του Σύριζα» , είχε επισκεφθεί και άλλους καναλάρχες ζητώντας χρήματα καθώς ο τότε υπουργός ήταν αυτός που ενθάρρυνε τέτοιου τύπου συνεργασίες και για το λόγο αυτό είχαν γίνει και άλλες συναντήσεις με καναλάρχες.

Ωστόσο, ο μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι για τον Νίκο Παππά δεν τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος. «Εγώ έχω καταθέσει ότι δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος από τον υπουργό κι έρχεται ο δικηγόρος του και λέει διάφορα! Δεν έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του» είπε ο μάρτυρας με έντονο ύφος με αφορμή ερωτήσεις της υπεράσπισης. Η πρόεδρος επανέφερε στην τάξη τον μάρτυρα, με τον Γιάννη Μανζτουράνη να σχολιάζει: «θα μου βάλετε εσείς μυαλό, πείτε του να με απολύσει».

Ερωτήσεις στον μάρτυρα έθεσε και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που προχώρησε στην καταγγελία.

«Καμία καταγγελία δεν έκανα ποτέ και σιώπησα. Όταν ήρθε μια ψευδής απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό; Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου;» ρώτησε με τον μάρτυρα να απαντά: «Έτσι είναι» και τον Χρήστο Καλογρίτσα να προσθέτει: «Ο,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα, θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ο,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά» κάποια στιγμή είπα «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κανείς πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

Παρακαλούμε περιμένετε ...