Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ολιγωρία στις έρευνες καταγγέλλει ο Απόστολος Λύτρας

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ολιγωρία στις έρευνες καταγγέλλει ο Απόστολος Λύτρας

«Εγώ έχω δει ξαφνικά ότι έχουν σταματήσει οι έρευνες, λες και πιάσαμε τον Μίχο και άλλους πέντε… Όλοι οι υπόλοιποι έχουν ελεγχθεί;» λέει ο δικηγόρος

Για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της.

«Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει τόσες μέρες, να έχουμε καταθέσει μία προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης και να μην έχουμε λάβει ακόμη απάντηση» είπε αρχικά ο κ. Λύτρας, αναφερόμενος στο αίτημα να αποφυλακιστεί η μητέρα της 12χρονης. Συνέχισε επισημαίνοντας το γεγονός, πως η ανήλικη δεν έχει μιλήσει ακόμη με ψυχολόγο, με την πρόφαση πως πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη για τις τυχόν νέες καταθέσεις.

«Η ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται το παιδί είναι συγκεκριμένη, ο ειδικός ξέρει πώς θα προσεγγίσει το παιδί και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συσχετιστεί, με τα όσα έχει καταθέσει ή θα καταθέσει» συμπλήρωσε ο δικηγόρος. Αποκάλυψε πως η ανήλικη που βρίσκεται πλέον με τη θεία της στην Λευκάδα, αναζητά συνεχώς τη μητέρα της, διερωτάται συνέχεια, γιατί βρίσκεται στη φυλακή και δηλώνει, πως η μητέρα της δεν έχει καμία σχέση με τα όσα βίωσε στα χέρια του Ηλία Μίχου.

«Ακούγαμε στην αρχή για 213 άτομα, για ολόκληρο κύκλωμα. Ακούγαμε, ακούγαμε, ακούγαμε… Εγώ έχω δει ξαφνικά, να έχουν σταματήσει οι έρευνες, λες και πιάσαμε τον Μίχο και άλλους πέντε, δεν ξέρω πόσοι έχουν συλληφθεί… Όλοι οι υπόλοιποι; Αυτά τα 213 άτομα έχουν ελεγχθεί;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Ο κ. Λύτρας επιβεβαίωσε την μαρτυρία της 12χρονης, ότι υπάρχει και ένα δεύτερο κινητό του Ηλία Μίχου, με πολλά στοιχεία αντρών, το οποίο ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Εξέφρασε δε την πεποίθησή του, ότι δεν είναι δύσκολο να βρεθεί και πρόσθεσε: «Βλέπω μία ολιγωρία. Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο θέμα, με παιδοβιαστές, παιδόφιλους και να μην έχουν συλληφθεί ή αν μη τι άλλο να μην έχουν κάνει καταθέσεις χθες. Είναι αδιανόητο».