Κακοκαιρία «Ariel»: Έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα στην Πιερία – «Βούλιαξε» η Λήμνος

Κακοκαιρία «Ariel»: Έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα στην Πιερία – «Βούλιαξε» η Λήμνος

Σε λίμνες μετατράπηκαν δρόμοι και καλλιέργειες - Πάνω από 160 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική

Με σφοδρότητα έπληξε η κακοκαιρία «Ariel» την Πιερία, όπου έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα και την Λήμνο, όπου οι δρόμοι στην πρωτεύουσα Μύρινα μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Το παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης πλημμύρισε, παραλιακοί οικισμοί του δήμου Τεμπών μετατράπηκαν σε λίμνες, καλλιέργειες και χωράφια στο νομό Λάρισας βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ οι καταιγίδες συνεχίζονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και αρκετές βροχές σε Μακεδονία, Στερεά και Πελοπόννησο. Στην Κατερίνη πολλά είναι τα προβλήματα από την σφοδρή βροχόπτωση, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Το νερό έφτασε το μισό μέτρο σε κάποια σημεία στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Σημαντικά προβλήματα στη Σκόπελο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ κλειστά παρέμειναν σήμερα όλα τα σχολεία. Στην Κύμη Εύβοιας έπεσαν τοιχία, που καταπλάκωσαν αυτοκίνητα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με πτώσεις αντικειμένων, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Στη Λήμνο όπου μαίνεται η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες, οι ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα προβλήματα στην πρωτεύουσα Μύρινα, όπου εκτός από τους δρόμους, έχουν πλημμυρίσει κατοικίες και καταστήματα.

Έγιναν 163 κλήσεις στην Πυροσβεστική για βοήθεια

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγιναν συνολικά 163 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, λόγω της κακοκαιρίας «Ariel» που πλήττει την χώρα. Συγκεκριμένα :

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ, έλαβε 33 κλήσεις εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων, 24 για κοπές δέντρων και 8 για αφαιρέσεις αντικειμένων.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έλαβε 104 κλήσεις, εκ των οποίων 100 για αντλήσεις υδάτων και 4 για απομακρύνσεις ατόμων από Ι.Χ.Ε. οχήματα προς ασφαλή σημεία.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μία κλήση για άντληση υδάτων.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μία κλήση για άντληση υδάτων και 2 για κοπές δέντρων.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας 5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μία κλήση για κοπή δέντρου.• Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μία κλήση για άντληση.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ariel», από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.