Ηλεία: Πώς γλίτωσε ζευγάρι ηλικιωμένων από επίθεση αδέσποτων σκύλων στον Αμπελόκαμπο

Ηλεία: Πώς γλίτωσε ζευγάρι ηλικιωμένων από επίθεση αδέσποτων σκύλων στον Αμπελόκαμπο

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική πλατεία του χωριού

Σχεδόν από... θαύμα γλίτωσε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ηλεία από επίθεση αδέσποτων σκύλων και όπως λένε οι ίδιοι το μόνο που περνούσε από το μυαλό τους ήταν το πώς θα καταφέρουν να ξεφύγουν

Μια ηλιόλουστη μέρα όπως όλες οι άλλες είχε ξεκινήσει για ηλικιωμένο ζευγάρι από τον Αμπελόκαμπο και τίποτα δεν προμήνυε τις στιγμές τρόμου που θα ζούσαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής από αγέλη περίπου 6-7 σκυλιών, πιθανότατα αδέσποτων, στην κεντρική πλατεία του χωριού, καταφέρνοντας να γλιτώσουν από την επικίνδυνη αυτή κατάσταση χάρη στην έγκαιρη επέμβαση συμπολίτισσάς τους που αποδείχθηκε παραπάνω από σωτήρια, αναφέρεται στο partisnews.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, ο εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Αμπελοκάμπου π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και η σύζυγός του Ιωάννα Ζαφειροπούλου, κατά τη διάρκεια του καθημερινού τους περιπάτου και περίπου στις 14:20 της περασμένης Κυριακής έπεσαν «θύματα επίθεσης» από αγέλη σκύλων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Παρότι το ζευγάρι δεν τους έδωσε αρχικά σημασία και συνέχισε την πορεία του χωρίς να τα ενοχλήσει εκτιμώντας πως δε θα κάνουν επίθεση, αντ’ αυτού ένα από αυτά όρμησε προς τον ιερέα, δαγκώνοντάς του το ράσο και προσπαθώντας να του κάνει κακό.

Η σωτήρια επέμβαση

Όπως περιέγραψε το ζευγάρι, το αίσθημα του φόβου εκείνη τη στιγμή τους είχε κατακλύσει και το μόνο που περνούσε από το μυαλό τους ήταν το πώς θα γλιτώσουν από τα σκυλιά δίχως να πάθουν κακό. Ωστόσο, μια συγχωριανή τους που βρισκόταν κοντά και καθάριζε έξω από την περιουσία της, είδε την επίθεση των σκυλιών στο ηλικιωμένο ζευγάρι και με δυνατή φωνή και το σκουπόξυλό της κατάφερε να τα τρομάξει και να τα τρέψει σε φυγή, γλιτώνοντας από τα χειρότερα το ανδρόγυνο.

Οι καθημερινές βόλτες αποτελούσαν την καλύτερη «διέξοδο» για την κ. Ζαφειροπούλου, αφού προβλήματά υγείας την έχουν καθηλώσει εδώ και αρκετό διάστημα σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο, πλέον αυτές οι στιγμές «ελευθερίας» και «ξεγνοιασιάς» που της πρόσφεραν οι βόλτες έχουν αντικατασταθεί από το αίσθημα φόβου, με την ίδια να προτιμά να μένει κλεισμένη σπίτι της για να μην βιώσει ξανά ανάλογο περιστατικό.

Ζητούν άμεση λύση 

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο π. Χαράλαμπος απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας και συμπλήρωσε αίτηση με την οποία γνωστοποιεί την επίθεση που δέχτηκε και ζητά άμεσα την περισυλλογή των σκυλιών από την κοινότητα. Σκοπός του ζευγαριού είναι να ενημερωθούν τόσο οι κάτοικοι της κοινότητας ώστε να είναι προσεκτικοί, όσο και ο δήμος προκειμένου να στείλει άμεσα συνεργείο και να περισυλλέξει τα συγκεκριμένα τετράποδα πριν συμβεί κάτι χειρότερο.

Το φόβο που ένιωσε από το συγκεκριμένο γεγονός και οι σκέψεις που την κατακλύζουν πλέον και δε θέλει να φύγει από το σπίτι της, ήταν τα σημεία στα οποία εστίασε η κ. Ζαφειροπούλου περιγράφοντας όσα βίωσε. «Την Κυριακή στις 14:20 περνάγαμε την πλατεία του χωριού και ήταν συγκεντρωμένη εκεί μια αγέλη περίπου 6-7 σκυλιών. Περίμενα να μη μας επιτεθούν, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Από την ορμή τους έσκισαν το ράσο του συζύγου μου και αν δεν ήταν η κ. Καφύρα που τα έδιωξε με σκουπόξυλο και τη φωνή της, θα είχαμε μεγαλύτερες ζημιές. Εκείνη τη στιγμή στενοχωρήθηκα και με έπιασε πανικός. Συνεχίζω πλέον να έχω τη σκέψη πως αν βγω, θα μου επιτεθούν και πάλι. Από εκείνη τη μέρα δεν έχω ξαναβγεί από το σπίτι. Ζητάω οι αρμόδιοι να περισυλλέξουν τα σκυλιά αυτά αν είναι αδέσποτα, ή αν είναι ιδιοκτησίας κάποιου να τα μαζέψουν πριν πάθει κάποιος άλλος κάτι κακό και ειδικά μικρά παιδιά που βρίσκονται καθημερινά στο σημείο».

Από την πλευρά του, ο εφημέριος της Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Αμπελοκάμπου συνέστησε προσοχή από τον κόσμο του Αμπελοκάμπου προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ανάλογο ή και πιο σοβαρό περιστατικό και υποστήριξε πως θα πρέπει να περισυλλεχθούν τα σκυλιά πριν συμβεί το κακό.