Εξιχνιάστηκαν οι διαρρήξεις στο κατάστημα καλλυντικών της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι

Εξιχνιάστηκαν οι διαρρήξεις στο κατάστημα καλλυντικών της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για βαρύτατα αδικήματα

Ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας είναι σύμφωνα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες των δύο διαρρήξεων-κλοπών που έγιναν με τον ίδιο τρόπο δράσης στο κατάστημα καλλυντικών της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι στις 31/8/22 και στις 12/9/22.

Η ταυτοποίηση των δύο δραστών έγινε μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι δύο νεαροί έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπαζαν τη γυάλινη θύρα εισόδου και αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος, με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους.

Οι δράστες επέλεξαν να ληστέψουν το κατάστημα και τις δύο φορές τις πρώτες πρωινές ώρες, που δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση στους δρόμους και ο φωτισμός ήταν μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι είχαν στοχοποποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του συγκεκριμένου καταστήματος πριν προβούν στις ληστείες και είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώλησή τους.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των ληστειών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων.

Οι αναζητήσεις για τη σύλληψή τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζονται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...