Νότια Εύβοια: «Ψυχραιμία», λένε οι σεισμολόγοι για τη νέα δόνηση των 5 Ρίχτερ – Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Νότια Εύβοια: «Ψυχραιμία», λένε οι σεισμολόγοι για τη νέα δόνηση των 5 Ρίχτερ – Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», τόνισαν ο Ευθύμης Λέκκας και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ψυχραιμία στον κόσμο συνέστησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά και τον νέο σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:06 το βράδυ από τον ίδιο εστιακό χώρο στη Νότια Εύβοια. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, πρόσθεσε, ελπίζω να μην έχουμε κάτι σημαντικό τη νύχτα και αύριο το πρωί θα το μελετήσουμε περισσότερο».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Αττική και είχε μεγαλύτερη διάρκεια από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος είναι και ο Ευθύμης Λέκκας ο οποίος τόνισε στην ΕΡΤ: «Ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχουμε θα εκφέρουμε και μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το φαινόμενο. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη της ακολουθίας για να δούμε ποιος είναι ο κύριος σεισμός. Σε κάθε περίπτωση η περιοχή απ’ ότι φαίνεται δεν έχει δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό. Δεν νομίζω να φτάσουμε σε μεγάλα μεγέθη».

«Είναι ένα ρήγμα που δεν εμφανίζεται στην επιφάνεια. Δεν είναι μια εμφανής ρηξιγενής δομή στην επιφάνεια της Εύβοιας. Είναι ένα ρήγμα που είναι σε βάθος και ένα ρήγμα που δεν έχει δώσει κάποια σημαντική σεισμική δραστηριότητα σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων 150 ετών και γι’ αυτό είμαστε και επιφυλακτικοί γιατί δεν ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του ρήγματος για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Κλειστά τα σχολεία στην Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ιδιαίτερα για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, εκτός από τα σχολεία στους Ζάρακες που είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Μετά τα 5 Ρίχτερ, αποφασίστηκε πριν λίγο να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Κύμης Αλιβερίου, και μάλιστα από το πρωϊ να προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές ζημιές σε όλα τα κτίρια.

Το ίδιο αποφασίστηκε πριν λίγο και στο δήμο Καρύστου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λευτέρη Ραβιόλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «και αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές, αντίθετα η ανησυχία στους κατοίκους είναι μεγάλη» όπως είπε χαρακτηριστικά.