Κολωνός: «Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο», λέει ο πατέρας του 5χρονου – Συγκλονιστικό ηχητικό από την κλήση στην Πυροσβεστική

Κολωνός: «Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο», λέει ο πατέρας του 5χρονου – Συγκλονιστικό ηχητικό από την κλήση στην Πυροσβεστική

«Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ‘θαύμα’», τονίζει σπαρακτικά η μητέρα - Φωτογραφίες που σοκάρουν μέσα από το καμένο διαμέρισμα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 5χρονος από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό και πλέον το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Νοσοκομείου «Αττικόν». Ο πατέρας του συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να μπει στο δωμάτιο του γιου του, ενώ συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από την δραματική έκκληση στην Πυροσβεστική για να σώσουν το αγοράκι.

Οι γονείς του μίλησαν στο Star, το οποίο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έφερε επίσης στη δημοσιότητα το δραματικό ηχητικό από τον Κολωνό. «Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να ‘θαύμα’ μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…» λέει σπαρακτικά η μητέρα του.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου "μπαμπά βοήθεια, βοήθεια". Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. 'Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;' Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών.

«Παρακαλώ το ΕΚΑΒ να έρθει γρήγορα»

Ο Παναγιώτης Μπούσιος εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς.

Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται...» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα και οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.

Πυροσβέστης: «Κέντρο. Άμεσα, άμεσα...»

Αξιωματικός Υπηρεσίας: «Για ένα άτομο ειδοποιείται, για ένα άτομο ή δύο;»

Πυροσβέστης: «Είναι ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο, κάνουν μαλάξεις...»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας με το ένα παιδί βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια, ενώ αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να τους απεγκλωβίσουν.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια ο πατέρας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Από τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας του ανακριτικού της πυροσβεστικής φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον προθάλαμο, εκεί όπου έπαιζαν τα παιδιά. Το άλλο αγοράκι τους, ηλικίας 6 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.