Δίκη Φιλιππίδη: «Του είπα “τι κάνεις ρε μ….;” και τότε μου είπε “πάρτον στο στόμα σου”»

Δίκη Φιλιππίδη: «Του είπα “τι κάνεις ρε μ….;” και τότε μου είπε “πάρτον στο στόμα σου”»

Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις της Λένας Δροσάκη και στελέχους τηλεοπτικού σταθμού

Ξεσπώντας σε λυγμούς η ηθοποιός Λένα Δροσάκη κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, καταγγέλλοντας ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Έντονα φορτισμένη, η ηθοποιός κατέθεσε πως γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007 όταν μαζί με συμφοιτήτριές της πήγε σε γυρίσματα του «Λάκη του Γλυκούλη». Τότε του έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της και εκείνος, σύμφωνα με τη μάρτυρα, άρχισε να επικοινωνεί μαζί της και να της στέλνει μηνύματα. «Κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα "ποιος είναι, ποιος είναι" και μου απαντούσε "έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@". Ρώταγα "ποιος είναι" και έλεγε "ο Πέτρος". Του έλεγα "κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ". Θα μου πείτε, γιατί δεν το έκλεινα;» είπε η ηθοποιός εξηγώντας, πως δεν είχε το σθένος να το κάνει, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην συνάντηση της μαζί του την ημέρα που έδινε εξετάσεις.

«Μου είπε "αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις"»» είπε και περιέγραψε πως ενώ εκείνη ήταν στη σκηνή ο κατηγορούμενος πήγε στην κριτική επιτροπή και αντάλλαξε φιλιά και αγκαλιές με τα μέλη της. «Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση, σα να μου λέει: "στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μη περάσεις". Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Λένα Δροσάκη μίλησε και για τη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία, όπως κατέθεσε, επεδίωκε να κάνει παρέα μαζί της και με επίμονο τρόπο προσπαθούσε να την πείσει να συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο με την ίδια να αρνείται τις προτάσεις ζητώντας ακόμη και υπέρογκες αμοιβές που γνώριζε ότι δεν θα έπαιρνε. Όπως ανέφερε σε μια από τις εξόδους τους χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, στο τραπέζι βρέθηκε και ο κατηγορούμενος. «Έπαθα σοκ, έλεγα τι θα γίνει, τι θα μου πει. Κάθισα και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά. Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι, ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται» κατέθεσε.

Η Λένα Δροσάκη αναφέρθηκε στην συμμετοχή της στην παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη στην οποία, όπως κατέθεσε, είπε πως δεν θα συμμετείχε στην περίπτωση που σκηνοθετούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Εκείνη μου είπε "μην ανησυχείς, θα είσαι υπό την προστασία μου". Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες» κατέθεσε η ηθοποιός η οποία περιέγραψε μια εκρηκτική κατάσταση με τον κατηγορούμενο.

«Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου, είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα, δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλλειμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε "ποιος είναι ο Θεός εδώ;". "Εγώ" απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω, δεν μπορώ να συνεχίσω, έτσι και εκείνη μας είπε "δεν θα φύγετε εσείς δεν κάνατε τίποτα"».

«Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός»

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «Ant1», η οποία το 2016 συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο σόου «your face sounds familiar». Η μάρτυρας κατήγγειλε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο και περιέγραψε ένα «ξέσπασμα» του ηθοποιού κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης. Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης της ζήτησε να πάει στο καμαρίνι του και εκεί την… υποδέχτηκε σχεδόν γυμνός. «Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε "πέρνα". Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα "τι κάνεις ρε μ….;". Και τότε μου είπε: "πάρτον στο στόμα σου". Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ» περιέγραψε η μάρτυρας η οποία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος της είχε κάνει βιντεοκλήση και από τη μέση και κάτω ήταν γυμνός.

«Φαίνονταν το μόριο του και το άγγιζε», κατέθεσε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την μάρτυρα, μια ακόμη βιντεοκλήση στην οποία ήταν επίσης γυμνός. «Είχε πάρει ένα αέρα – μπορεί να φταίω και εγώ που τον έδωσα – είχε φτάσει σε σημείο να μου κάνει μια βιντεοκλήση. Σε αυτή τη βιντεοκλήση φορούσε κόκκινα γυαλιά και λευκή μπλούζα και μου είπε "τι κάνεις μωράκι". Από κάτω ήταν γυμνός. Το μόριο του φαίνονταν και το άγγιζε» κατέθεσε τονίζοντας πως είχε ενημερώσει για την συμπεριφορά του κατηγορούμενου το τότε στέλεχος του καναλιού Τζώνη Καλημέρη αλλά και τον κ. Θεόδωρο Κυριακού.

Στη συνέχεια η μάρτυρας κατέθεσε πως το 2019 αφού δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα συναντήθηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος της ζήτησε συγγνώμη και την ενημέρωσε ότι είχε ανάγκη για δουλειά. «Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016, αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκα, του ανέφερα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πως "ένας ηθοποιός όπως εγώ δεν είναι δυνατόν να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες"» είπε.

Η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πως αποφάσισε να μιλήσει για όσα της είχαν συμβεί, όταν είδε τις καταγγελίες και άλλων γυναικών, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος έλεγε πως η ίδια τον «έκοβε» από τις δουλειές ... «Δεν έχω δύναμη εγώ να τον κόψω, να πω σε κάποιον "μην πάρεις το Φιλιππίδη για δουλειά…". Ο λόγος που δεν τον κατήγγειλα, ήταν καθαρά προσωπικός. Δεν ήθελα να μπλέξω, κανείς δεν με επηρεάσει σε αυτή την απόφαση. Ήταν παντοδύναμος ο κ. Φιλιππίδης τότε. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ακούσει για κακές συμπεριφορές του. Σε συνεννόηση που είχα με τον άνδρα μου, είπα δεν έχω λόγο να μπλέξω, έχω παιδί» ανέφερε.

Η μαρτυρία αμφισβητήθηκε έντονα από την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία έκανε λόγο για «σενάριο από τον ίδιο συγγραφέα» και «κεντρικό σχεδιασμό», ενώ ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει ο Τζώνη Καλημέρης. Η πολιτική αγωγή, από την πλευρά της, συναίνεσε στο αίτημα ζητώντας να κληθεί και ο κ. Κυριακού. Επιπλέον, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από τη μάρτυρα να προσκομίσει στο δικαστήριο τα μηνύματα που, όπως λέει, της έστελνε. Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε μήνυμα που μάρτυρας είχε στείλει στον ηθοποιό, μετά τα καταγγελλόμενα περιστατικά, για να τον καλέσει σε ντισκοτέκ στην Επίδαυρο, με εκείνη να απαντά ότι το έκανε μετά από επιμονή φίλης της στην οποία δεν είχε εξομολογηθεί τι είχε βιώσει.