Κάτια Δανδουλάκη για υπόθεση Φιλιππίδη: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;»

Κάτια Δανδουλάκη για υπόθεση Φιλιππίδη: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;»

«Ταλαντούχος, διασκεδαστικός άνθρωπος που ωστόσο μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις»

Ως ένα «ταλαντούχο, διασκεδαστικό» άνθρωπο που ωστόσο «μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις» περιέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Κάτια Δανδουλάκη καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο ηθοποιός.

Η δημοφιλής ηθοποιός κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε θεατρική της παράσταση με σκηνοθέτη τον κατηγορούμενο τον οποίο είχε απομακρύνει από το θίασο λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη που τον έχει καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Κάτια Δανδουλάκη έκανε λόγο για μια συνεργασία που «κακοφόρμισε» καθώς ο Πέτρος Φιλιππίσης «δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται» και τελικά η ίδια έκανε «ότι ένιωσα στην ψυχή μου»

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη για δυο παραστάσεις χαρακτηρίζοντας την τρίτη «προβληματική»

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη η οποία στη συνέχεια περιέγραψε την συζήτηση που είχε με τον κατηγορούμενο.

«Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει «που είναι ο θίασος;», του λέω «θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας». Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πέτρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ότι ένιωσα στη ψυχή μου» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;

Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.

Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…

Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κα. Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος.

«Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις» είπε η Κάτια Δανδουλάκη περιγράφοντας τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου και ξεκαθάρισε πως το ενδιαφέρον του για την Λένα Δροσάκη ήταν ερωτικό.

«Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση» είπε και συνέχισε «Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!» υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;».

Υπεράσπιση: Το φλερτ τι πράγμα είναι; Γιατί δεν την πήρε δίπλα της για τα προσόντα της;

Μάρτυρας: Γιατί βοηθός υπήρχε χρυσέ μου! Εγώ ξέρω ότι υπήρχε βοηθός και πήρε και έναν άλλο βοηθό.

Υπεράσπιση: Γιατί να είναι φλερτ και όχι αναγνώριση της αξίας της;

Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο γιατί υπήρχε βοηθός.

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα βρίσκεται πολλοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.