Πέτρος Φιλιππίδης: «Λέω σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Λέω σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα»

Τι κατέθεσαν δυο γνωστοί ηθοποιοί για τον κατηγορούμενο και τις εκμυστηρεύσεις της δεύτερης καταγγέλλουσας

Με τις μαρτυρίες δυο γνωστών ηθοποιών στις οποίες η δεύτερη καταγγέλλουσα εκμυστηρεύτηκε την επίθεση, που όπως καταγγέλλει, δέχτηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη, συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα και Ανδρομάχη Δαυλού ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα και αναφέρθηκαν στη στιγμή που η νεαρή συνάδελφός τους τους περιέγραψε το βιασμό της μέσα στο καμαρίνι του κατηγορούμενου. Μάλιστα, η κ. Δαυλού μίλησε και για μια δική της εμπειρία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί.

Η Ανδρομάχη Δαυλού κατέθεσε πως το καλοκαίρι του 2016 η καταγγέλλουσα, με την οποία είχαν έρθει κοντά ένα χρόνο νωρίτερα, την επισκέφθηκε γιατί μόλις είχε γεννήσει. «Κάποια στιγμή λέω στο παιδί μου "παιδί μου, παιδί μου, παιδάκι μου, που λέει κι ο Φιλιππίδης (σ.σ.: ατάκα που χρησιμοποιούσε σε τηλεοπτική σειρά)". Εκεί σκοτείνιασε. Μου λέει μη λες έτσι στο παιδί. Μη χρησιμοποιείς τα λόγια αυτού. Λέω "σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα". "Όχι" μου λέει, "κάτι παραπάνω"» περιέγραψε η μάρτυρας και ανέφερε όσα της εκμυστηρεύτηκε η φίλη και συνάδελφος της, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την δική της εμπειρία, όταν όπως είπε, αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κατηγορούμενου και εκείνος την «έκοψε» από τη σειρά που έπαιζε.

«Εγώ της είπα, ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά το «Κλειδί» να κάνω ένα μικρό ρόλο. Πηγαίνουμε για το γύρισμα. Κάνουμε πρόβα, κάνουμε όλο το χωροταξικό. Έρχεται να μου μιλήσει ο σκηνοθέτης (σ.σ. Φιλιππίδης) τόσο κοντά, που καλούμαι να κάνω πίσω, για να εστιάσω να δω τι μου λέει. Γίνεται το γύρισμα μου λέει "ήταν πολύ καλό". Φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στο λαιμό. Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο, για να κάνουμε πρόβα. Δε συμβαίνει πρόβα βραδινή. Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα, να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι δε μπορώ. Έκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακαλεί ποτέ, αλλά δεν έρχονται κι αλλά σενάρια» είπε η μάρτυρας.

Η ηθοποιός Τζούλη Σούμα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, αναφερόμενη στην φίλη της κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «τσαλαπατημένο» και «διαλυμένο» την περίοδο των καταγγελιών. «Είδα ένα λουλούδι που είχε καταρρακωθεί. Ένας άνθρωπος τσαλαπατημένος. Είναι η μοναδική φορά που είδα έναν άνθρωπο τόσα βαθιά διαλυμένο, ψυχικά στα όρια του, να μη μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του» ανέφερε η μάρτυρας η οποία διατηρεί φιλική σχέση με την καταγγέλλουσα από το 2014.

Αφορμή για να της μιλήσει, όπως είπε η μάρτυρας, ήταν η αναφορά της το Φεβρουάριο του 2018 σε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κατηγορούμενο. «Μου λέει "Απαπαπα, αποκλείεται δεν υπάρχει περίπτωση". Την είδα ότι ένιωθε άσχημα. Τότε μου εκμυστηρεύτηκε, ότι είχε κληθεί να κάνει μια αντικατάσταση στην παράσταση "Μπακαλόγατος" και πως της επιτέθηκε ο κατηγορούμενος. Ήταν πολύ δύσκολο, ήταν πολύ ταραγμένη. Μου είπε, ότι κλείδωσε την πόρτα, ότι εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, ότι της άνοιξε τα πόδια, της κατέβασε το κολάν και το εσώρουχο. Μου είπε ότι ήταν πολύ βίαιος κι "εγώ ούρλιαζα, ούρλιαζα! Κοπανούσα την πόρτα". Μου είπε ότι όταν της άνοιξε να φύγει, της είπε "θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου"».

Η κ. Σούμα κατέθεσε πως η φίλη της της εκμυστηρεύτηκε πως δεχόταν τηλεφωνικές παρενοχλήσεις και απειλές από τον κατηγορούμενο. «Την έπαιρνε τηλέφωνο και την απειλούσε, της μίλαγε με χυδαίες εκφράσεις και βρισκόταν υπό καθεστώς τρόμου και μεγάλης απειλής, μου είπε. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο σε άνθρωπο που πήγε να συζητήσει για δουλειά, ότι θα δεχόταν επίθεση και στο παρά ένα θα γινόταν βιασμός» περιέγραψε η μάρτυρας.

Όταν η ηθοποιός κλήθηκε να απαντήσει αν είχε στο παρελθόν ακούσει παρόμοιες καταγγελίες για τον κατηγορούμενο απάντησε αρνητικά. «Για τέτοιο περιστατικό με βιασμό ή απόπειρα όχι. Αυτό που είχα ακούσει ήταν ότι στη συνεργασία ήταν καταπιεστικός και δύσκολος, αλλά όχι τέτοιο πράγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εισαγγελέας: Σας είπε η καταγγέλλουσα σε τι συνίστατο οι απειλές;

Μάρτυρας: Την ωθούσε να επαναλαμβάνει τις χυδαίες εκφράσεις στο τηλέφωνο. Της έλεγε «πες το γιατί όπου είσαι θα έρθω να σε ψάξω» φοβόμουν ότι όπου ήμουν θα έρθει να με βρει.

Ένορκος: Της έλεγε ότι «θα έρθω να σε βρω». Τι θα της έκανε ο κ. Φιλιππίδης; Σαν τι θα της έκανε;

Μάρτυρας: Ήταν υπό το καθεστώς απειλής. Μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έρθει στο σπίτι της. Μπορεί να την παρακολουθούσε. Η απειλή ήταν σαφής. «Σήκωσε το τηλέφωνο, θα έρθω εκεί που θα είσαι».

Ένορκος: Μήπως ο φόβος ήταν λίγο υπερβολικός;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι όταν το θύμα ακούει τον παρ’ ολίγον βιαστή του φοβάται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπέβαλε αίτημα, προκειμένου να φέρουν ένα ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που οδηγούσε ο κατηγορούμενος ηθοποιός την περίοδο που καταγγέλλεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την τρίτη γυναίκα, προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος που λειτουργούν οι κλειδαριές του και το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.