Μαγνησία: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του και βγήκε στην αυλή για να φάει

Μαγνησία: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του και βγήκε στην αυλή για να φάει

Ο 60χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο ψυχίατροι που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι δεν χρήζει εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική για τρίτο περιστατικό φωτιάς μέσα σε 5 ημέρες στο σπίτι 60χρονου γιατρού στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες και σύμφωνα με το taxydromos.gr, στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι βρήκαν τον 60χρονο να είναι στην αυλή και να τρώει μακαρόνια, ενώ από τα παράθυρα του σπιτιού του έβγαιναν σύννεφα καπνού. Αμεσα οι πυροσβέστες ξεκίνησαν κατάσβεση, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο 60χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα, προκειμένου να κινηθεί διαδικασία ακούσιου εγκλεισμού.

Η φωτιά ευτυχώς έσβησε γρήγορα, χωρίς να πάρει διαστάσεις ή να απειλήσει διπλανά σπίτια. Έκαψε βιβλία, στα οποία προφανώς έβαλε φωτιά ο 60χρονος, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολεί επανειλημμένα τις αρχές, βάζοντας φωτιά στα υπάρχοντά του. Γείτονες ανέφεραν, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα οξύνονται. «Για ένα χρονικό διάστημα τον είχαμε χάσει και αναζητούταν. Εντοπίστηκε πριν περίπου έναν χρόνο στην Ιταλία. Επέστρεψε στην Ελλάδα και στο σπίτι του, όμως δεν αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η γειτονιά βιώνει από κοντά το δράμα του 60χρονου, ο οποίος ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Οπως αναφέρθηκε, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα περιφέρεται από συνοικία σε συνοικία, σιτίζεται από τα σκουπίδια και κοιμάται στα παγκάκια. Το σπίτι του είναι παλιό και παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Μετά και τα τελευταία διαδοχικά περιστατικά πυρκαγιάς, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο, αφού όλοι οι χώροι έχουν ρυπανθεί.

Ο 60χρονος είναι μόνος του, καθώς δεν έχει δική του οικογένεια, ενώ δεν έχει στον Βόλο κανένα συγγενικό πρόσωπο για να του συμπαρασταθεί. Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια, τονίζοντας παράλληλα, ότι τίθεται ζήτημα κινδύνου και για τους ίδιους. Πρόσφατα ο 60χρονος έβαλε φωτιά στο ρολόι της ΔΕΗ, το οποίο είναι τοποθετημένο σε τοίχο που χωρίζει σε απόσταση αναπνοής το δικό του σπίτι από αντίστοιχο γείτονα.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι ο 60χρονος οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και εξετάστηκε από γιατρούς, αν χρήζει ακούσιας νοσηλείας, όμως διαπιστώθηκε, ότι δεν απαιτείται να περιοριστεί σε ψυχιατρική κλινική παρά τη θέλησή του. Μετά την εξέλιξη αυτή ο 60χρονος κρατείται, για να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Βόλου στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για επικίνδυνη βλάβη.