Διοικητικοί Δικαστές: Καταγγέλλουν το Υπ. Δικαιοσύνης για αιφνιδιαστικές αποφάσεις

Διοικητικοί Δικαστές: Καταγγέλλουν το Υπ. Δικαιοσύνης για αιφνιδιαστικές αποφάσεις

«Θα αποκρούσουν οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης διοικητικών δικαστηρίων και ότι φέρει πλέον το ίδιο αποκλειστικά την ευθύνη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις»

Για «αιφνιδιαστικές υπουργικές αποφάσεις» που στόχο έχουν «την κατάργηση διοικητικών δικαστηρίων» κάνει λόγο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Δικαστικός Χάρτης Διοικητικών Δικαστηρίων», οι διοικητικοί δικαστές επισημαίνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «θα αποκρούσουν οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης διοικητικών δικαστηρίων και ότι φέρει πλέον το ίδιο αποκλειστικά την ευθύνη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν επιθυμεί κανέναν διάλογο με τους διοικητικούς δικαστές για θέματα που αφορούν στην ίδια την ύπαρξη των διοικητικών δικαστηρίων.

Με αιφνιδιαστικές υπουργικές αποφάσεις συγκροτούνται «επιτροπές» χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των διοικητικών δικαστών και στις οποίες διαμοιράζονται «πορίσματα» για την κατάργηση διοικητικών δικαστηρίων.

Επισημαίνουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι οι διοικητικοί δικαστές θα αποκρούσουν οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης διοικητικών δικαστηρίων και ότι φέρει πλέον το ίδιο αποκλειστικά την ευθύνη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...