Πώς ένας οδηγός λεωφορείου έσωσε ένα βρέφος 2 μηνών

Πώς ένας οδηγός λεωφορείου έσωσε ένα βρέφος 2 μηνών

Πήγε το λεωφορείο έξω από το Υπουργείο Υγείας και κάλεσε τους γιατρούς

Ένα βρέφος σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ενός οδηγού λεωφορείου και τεσσάρων γιατρών που είναι σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας.

O οδηγός πήγε το λεωφορείο έξω από το υπουργείο, όπου έχουν «κατασκηνώσει» οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και ένας παθολόγος από αυτούς κατάφερε να το σώσει καθώς το μωρό είχε πάθει εισρόφηση όταν ήταν μέσα στο λεωφορείο με την μητέρα του.

Μάλιστα ένας αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο Open, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ακούσαμε κάποιο λεωφορείο να κορνάρει συνεχώς και να πατά φρένο ξαφνικά μπροστά μας. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι».

«Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166 αλλά δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας και τέσσερις από αυτούς μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια», κατέληξε στην περιγραφή του περιστατικού ο αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ με διασώστες και το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.