Ηλίας Μίχος: «Θα τον καθάριζα» λέει ένας κρατούμενος στην εκπομπή «Αυτοψία»

Ηλίας Μίχος: «Θα τον καθάριζα» λέει ένας κρατούμενος στην εκπομπή «Αυτοψία»

«Πήγε να με βιάσει κάποιος, τον μαχαίρωσα 13 φορές, είναι ανάπηρος μέχρι σήμερα»

Mέσα στις φυλακές βρέθηκε ο Αντώνης Σρόιτερ με την εκπομπή «Αυτοψία» και συνομίλησε με έγκλειστους για τους άγραφους νόμους που υπάρχουν και όσα έχουν βιώσει πίσω από τα κάγκελα.

Ένας από αυτούς, ο Χαράλαμπος, που βρίσκεται ήδη 30 χρόνια στη φυλακή, αναφέρθηκε και στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, λέγοντας ότι θα έδινε τη ζωή του για το κορίτσι και θα «καθάριζε» τον Ηλία Μίχο.

«Μόνο αν ρουφιάνευες έπεφτε μαχαιριά. Αυτός που είναι ο βιαστής, ο ρουφιάνος, ο παιδεραστής, αυτός που έχει κάνει ένα πολύ άσχημο έγκλημα. Μερικές φορές το έκαναν επίτηδες για να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Τους έφερναν σε εμάς για να τους τιμωρήσουμε» είπε. «Θα έδινα τη ζωή μου γι’ αυτό το κορίτσι. Θα τον καθάριζα» τόνισε για τον Ηλία Μίχο.

«Δεν είναι μαγκιά να πας φυλακή»

Για την έξαρση της νεανικής εγκληματικότητας ο Χαράλαμπος έδωσε το δικό του μήνυμα στα νέα παιδιά. «Έχεις μόνο μία ζωή. Τα παιδιά που κάνεις παρέα θα σε δώσουν τώρα, μετά. Δεν έχεις φίλο, φίλος σου είναι η οικογένειά σου, αυτοί σε αγαπάνε. Και άμα είσαι μικρός μεγάλωσε σωστά, να πας σχολείο, να γίνεις κάτι στη ζωή σου για τον εαυτό σου, γιατί η ζωή σου μετρά. Δεν είναι μαγκιά να πας φυλακή».

«Εμείς φταίμε, πού και πού ένα παιδί θα ξεφύγει, η οικογένεια είναι υπεύθυνη για το παιδί. Ο μικρός δεν ξέρει τι είναι η φυλακή, δεν μπορεί να καταλάβει. Πάει και το κάνει και το βλέπει μετά. Άμα του το δείξεις από την αρχή…» είπε και προβλήθηκε ένα βίντεο που έχει γυρίσει και δείχνει στα παιδιά πώς είναι το κελί του.

 

Ο Χαράλαμπος μίλησε για τη γυναίκα του που παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή. «Είμαι ακόμα παντρεμένος, Έχω μια πολλή όμορφη κόρη 18 ετών. Έχει δει πολλά πράγματα στα επισκεπτήρια που ερχόταν. Της έχουν δώσει 4 χρόνια υποτροφία σε ιδιωτικό σχολείο, θέλει να πάει δικηγόρος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, η μάνα της τη μεγάλωσε καλά. Έχω πάρα πολλές τύψεις. Από τότε που ήταν στην κοιλιά της μίλαγα, της διάβαζα βιβλία» είπε ο Χαράλαμπος.

 

Μιλώντας για τις πρώτες μέρες στη φυλακή, όταν ήταν ακόμα 17 ετών, ο Χαράλαμπος είπε ότι οι τσακωμοί ήταν καθημερινοί. «Έπρεπε να δείξεις ότι είσαι δυνατός, αλλιώς θα σε βίαζαν, πολύ βιασμός στους ανήλικους. Πήγε να με βιάσει κάποιος, τον μαχαίρωσα 13 φορές, είναι ανάπηρος μέχρι σήμερα. Κάνουμε μπάνιο και έχουμε το μαχαίρι δίπλα μας».