Τουρκικό δημοσίευμα για την Ελληνίδα που γλίτωσε στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης: «Αρνήθηκε τη συκοφαντία εναντίον της Τουρκίας»

Τουρκικό δημοσίευμα για την Ελληνίδα που γλίτωσε στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης: «Αρνήθηκε τη συκοφαντία εναντίον της Τουρκίας»

Επίθεση στον ελληνικό Τύπο για το πώς παρουσίασε τα γεγονότα

Άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» κατηγορεί τον ελληνικό Τύπο για «αντιφατικές» πληροφορίες και δηλώσεις για την νοσηλεία της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην Τουρκία, στην βομβιστική επίθεση της Ιστικλάλ.

«Αποκαλύφθηκε το ψέμα του ελληνικού Τύπου! Οι δικοί τους πολίτες αρνήθηκαν τη συκοφαντία εναντίον της Τουρκίας» σημειώνεται στο άρθρο για τις δηλώσεις του πατέρα της 39χρονης, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία ζήτησε χρήματα για να τη χειρουργήσουν.

«Η κοπέλα, η οποία πήγε τελικά στην Ελλάδα για θεραπεία αρνήθηκε επίσημα τις κατηγορίες. Αξιοσημείωτα είναι τα λόγια της: "Οι Τούρκοι γιατροί με φρόντισαν πολύ καλά". Αυτά γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα η οποία είχε συκοφαντήσει την Τουρκία» σημειώνεται στο άρθρο.

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του πατέρα της, η 39χρονη δήλωσε ότι τα τραύματά της ήταν πολύ μικρά και είπε: "Υπήρχαν πιο σοβαρά περιστατικά από τα δικά μου. Η πληγή στο πόδι μου δεν είναι τίποτα"» προσθέτει ο Τούρκος συντάκτης στο άρθρο του.

«Δηλώνοντας ότι ήταν πολύ λυπημένη για εκείνη την ημέρα, η 39χρονη είπε επίσης τα εξής: "Όπως βλέπετε, είμαι χαμογελαστή και χαρούμενη. Το μόνο δύσκολο ήταν να αποχαιρετήσω τους φίλους μου. Λυπάμαι πολύ για τους νεκρούς, ενήλικες και παιδιά". Η κοπέλα δήλωσε επίσης ότι θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη μετά τη θεραπεία της» καταλήγει το άρθρο.